Aktuális információk

2011. október 18-án az MKE elnöksége ülésezett. Hamarosan olvasható lesz a honlapunkon az ülés hivatalos jegyzőkönyve. De addig is néhány fontos, vagy sürgős kérdésről ezúton szeretnék azonnali tájékoztatást adni.

Az elnökség a Bibliotéka Emlékérem-díjra történő felterjesztés rövid határideje miatt az ülésén nem döntött az eddig beérkezett javaslatokról, hanem felkéri a szervezeteket, hogy további javaslatokkal éljenek 2011. október 23-án vasárnap estig. Az elnökség a döntését ezt követően hozza meg. Sajnos több idő már nem áll rendelkezésünkre, mert a minisztériumnak meg kell küldenünk a felterjesztést.

Az elnökség, összhangban sokak véleményével, mely a tagdíjreform kapcsán látott napvilágot, komolyan véve a problémát, folytatni kívánja az egyeztetéseket a döntés meghozataláig. Ezért ebben az évben ezt nem viszi közgyűlés elé, hanem csak jövőre, hogy mindenki véleményét figyelembe véve tudjunk majd dönteni, és a többség számára elfogadható megoldást találni.

Az elnökség a szervezeti működés és az ezzel szorosan összefüggő tagdíj kérdését komplex módon, a fennálló jogszabályoknak megfelelően vizsgálja és felelősen akar dönteni. Ennek érdekében javasolja egy kibővített Tanácsülés megszervezését (a tanácsi képviselők mellett a szervezeti elnökök és a teljes elnökség részvételével), melyen sor kerülhet szervezeti és tagdíj kérdéseket áttekintő munkabizottságok létrehozására is.

Az elnökség elhatározta, hogy a kommunikációját erősíti a szervezetek, szekciók irányába. Ebbe a Tanács tagjait szeretné bevonni, hiszen a Tanács az elnökség konzultatív partnere. Ennek érdekében az elnökség tagjai felkerülnek a tanácsi levelező listára. Az MKE honlap üzemeltetése, frissítése mellett a teljes tagságot megcélzó rendszeres hírlevélben is gondolkodunk. És növelni szeretnénk a Tanácsülések informatív jellegét is azzal, hogy azokon periodikusan tartott szervezeti bemutatkozások is hangozzanak el.

Fehér Miklós

főtitkár

1 hozzászólás

 1. […] Összefoglalva: a kép sajnos nem túl rózsás. Az MKE-nek – úgy tűnik – nem hogy kommunikációs stratégiája, de még kommunikációja sincsen. Ami nincs, azt pedig először is meg kell teremteni, csak utána lehet erősíteni. […]

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

 • Ki van jelen?

  Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
 • Legutóbbi aktív tagok

  Oros Sándor profilképe
  Nagy Zoltán profilképe
  Gerencsér Judit profilképe
  Admin profilképe
  Tolnai György profilképe
  Buzai Csaba profilképe
  zondaz profilképe
  Vajda Henrik profilképe