Tavaszi szakmai kitekintés – 2019. május 20. Budapest, Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria Könyvtára

Az MKE Bács-Kiskun Megyei Szervezet tagjai és a Bács-Kiskun Megyei Katona József Könyvtár munkatársai tavaszi szakmai kitekintés keretében, 2019. május 20-án látogatást tett a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria Könyvtárában.

Az ország legteljesebb művészeti szakkönyvtára, egyidős a múzeum profilja is, vele együtt bővült, formálódott, fejlődött. Elsősorban a magyar művészetre vonatkozó, festészeti, szobrászati, építőművészeti szakirodalmat, illetve a muzeológia tárgykörébe tartozó kiadványokat gyűjti és szolgáltatja.  Bázisa, kutatóműhelye  a múzeumi gyűjtemény és az európai képzőművészet itthoni kutatásának.

Gálos-Horvát Cecília, könyvtárigazgató-helyettes és Nagyajtai Andor, könyvtáros megismertetett bennünket a könyvtár történetével, gyűjteményével, szolgáltatásaival, a könyvtár feltártságával, kiadványaival valamint az Elektronikus Információszolgáltatás EISZ programmal. A tartalmas, bemutató számos értékes kiadvány, gyűjteményi- kiállítási katalógus megtekintésével, oldott barátságos szakmai beszélgetéssel zárult.

Kecskemét, 2019. május 24.

Papp Margit

Kategória: A 2019. év eseményei, Aktuális | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*