Szakmai nap Kecskeméten, 2015. november 23.

2015. 11. 23-án szakmai továbbképzés keretében Lengyelné Molnár Tünde főiskolai docens – az egri Eszterházy Károly Főiskola Humáninformatika Tanszék tanszékvezetője – előadását hallgattuk meg Új típusú szolgáltatási lehetőségek az IKT eszközök fejlődésének hatására címmel. Az előadó a könyvtárak számára is felhasználható ötleteket adott arra, hogyan társítható az olvasás különféle képi kifejezésmódokkal. Példaként említette meg a gondolattérképet, a kollaboratív faliújságot (http://en.linoit.com/) és egy gyerekeknek szóló kreatívírást segítő oldalt (https://storyjumper.com/).
Az előadást követő taggyűlés keretében a tagság elfogadta Vasné Mészáros Katalin szervezeti elnök szakmai-, és Padányi Emese szervezeti titkár gazdasági beszámolóját a 2015. évről.

A program a Leskowsky Hangszergyűjtemény (http://hangszergyujtemeny.hu/) megtekintésével zárult, amely az ország egyetlen látogatható hangszergyűjteménye. A több mint 2000 darabot számláló hangszerkollekcióból néhányat ki is próbáltak, vagy csak kézbe vettek a megjelent könyvtárosok, így pl. a kalimbát, vagy a tatupáncélból készült charango-t. A tárlatot vezető Szilágyi Áron megszólaltatta a klasszikus darabok eljátszására is „alkalmas” singing saw-t, azaz éneklő fűrészt, sőt a didgeridoo-val párhuzamba állítva még a kevésbé klasszikus porszívócsövet is zenére bírta. A bemutató egy gyönyörű, meditatív dallamokat megszólaltató „hang” koncerttel zárult.

Meghívó20151123

Kategória: A 2015. év eseményei, Aktuális | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*