Gyászoljuk Fenyves Mártát

Mély fájdalommal és megrendülten tudatjuk, mindazokkal az MKE tagtársakkal, akik ismerték és szerették hogy a Műszaki Könyvtáros Szekciónk Felügyelő Bizottságának mostanáig is aktív tagja, a mi féltve őrzött barátunk és évtizedeken át kedves társunk
Fenyves Márta 2021. június 16-án kora este 18.30 perckor 92 évesen családja körében, békésen és szenvedések nélkül örökre itt hagyott bennünket.

Ő volt maga az MKE-nek a II. Világháború utáni a 70 években való újraszervezett működésének példa képe és az igazi alapító tagja, mert mielőtt maga az egyesületünk újbóli bejegyzésre került már előtte is a 60-as évek második felétől már részt vett a TIT szervezetében létrehozott Szabó Ervin Könyvtárosok Baráti Körében is.
Aztán amikor már 1970 december 18-án megalakult az MKE Műszaki Könyvtáros Szekciója, ennek is elsőként lépett be a tagjai sorába s mint már szomorúan meg kellett állapítanunk tegnap kora este bekövetkezett haláláig hűséges mindenkor és mindenben kitartó, tevékeny alkotó és aktív tagja volt s marad is a szívünkben most már mind örökké.
Gazdag és eredményes könyvtárosi pályájának méltatására most még nem tudunk minden részében méltó módon vissza és megemlékezni, amelyre azonban rövidesen felkészülve mindenképpen visszatérünk és összefoglaló tanulmányokban is közre fogjuk adni. és elérhetővé kívánjuk tenni az MKE teljes tagsága a számára is.
Most elsőként emberi nagyságáról és szeretetteljes mindig a fiatal és kezdő munkatársakat jó szívvel támogató személyiségére a Műszaki Könyvtáros Szerveztünk vezetőségi tagjára a barátra és a mindig a legnehezebb helyzetekben is mosolyogni tudó kolléganőnkre emlékezünk.
Magának a Műszaki Könyvtáros Szekciónak több mint két évtizeden át volt vezetőségi tagja, már 1991-től mint a szervezetünk gazdasági felelőse, amelyhez külön nagy szaktudása és érzéke is volt.

Ennek is köszönhető, hogy amikor több szervezetnél jelentős taglétszám csökkenés következett be az ő kiváló szervező készségének és meleg baráti kapcsolatteremtő képességének köszönhetően nálunk nem, hogy jelentős számú lemorzsolódás nem volt, hanem még többen is léptek be mint ahányan korábban el is távoztak. Részt vett a több mint 15 éven át tartó a határainkon túl lévő magyar emlékhelyeink
meglátogatására irányuló szakmai kirándulásokon, amelyeknek egyik fő szervezetője éppen Ő volt. Minden tudományos, szakmai és társadalmi rendezvényen ott volt idős kora és nehezített mozgás lehetőségei ellenére is.
Annál nagyobb és szebb ünnepi megemlékezésben mint az ő 90 születésnapjára szervezett köszöntésen még nem volt részünk soha sem, ahol az elnökünk Barátné Dr. Hajdu Ágnes mellett szívesen eljött a korábbi MKE elnök Bakos Klára és szervezetünk a „Műszaki Szekció „egyik megalapítója majd s MKE főtitkára s később az OSZK főigazgatója Poprády Géza is, akik az igen nagy számú lelkes tagságunk közepette
emlékeztek meg Mártáról. Márta akkor is és azóta is folytatta az un lelki segélyszolgálatát, azaz telefonon meleg és vidám szavaival gyámolította a nálánál talán még kevésbé elesett de beteg és elhagyatott kollégáinkat. Már csak ezért is viselheti most már ott fenn az égben is a hálás és köszönő lelkek nagy és örömteli köszönetét és a soha el nem móló szeretetét, köztük miénket is. Egyben tájékoztatni is kívánjuk a tisztelt és kedves MKE tagtársainkat, hogy Fenyves Márta kolléganőnk az MKSZ tiszteletbeli tagjának a temetéséről a családja jelzéseit
megvárva külön közleményben kívánunk beszámolni s természetesen a búcsúztatásban az MKE –MKSZ nevében méltóképpen részt kívánunk venni.
Időközben már a tudomásomra hozta Márta nénénk egyik fia Lakner László, hogy az Édesanyjuk hagyatkozó kérése szerint – tekintettel arra, hogy a Márta hosszú éveken át vízi életet élt, hogy egy a Dunai hajó úton vehetünk búcsút tőle, a hamvinak virágokkal együtt történő szétszórásával együtt.. Erre várhatóan július hónap második felében kerülhet sor, de ígérete szerint kellő időben előzetes értesítést kapunk. Ennek alapján erről egy külön tájékoztatót fogok közreadni ,hogy a Mártát elbúcsúztatni kívánó tagtársaink időben erről értesüljenek.

KEDVES MÁRTÁNK !
NYUGODJÁL BÉKÉBEN S TE TUDOD A LEGJOBBAN, HOGY SZÍVÜNKBEN MÁR
ÖRÖKKÉ ÉLNI FOGSZ !
Barátné DR. Hajdu Ágnes MKE elnök
Nagy Zoltán MKSZ elnök

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Nagy Zoltán profilképe
    Gerencsér Judit profilképe
    Oros Sándor profilképe
    Admin profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe