Könyvtárosok az ENSZ 2030 Agenda és a fenntartható fejlődés megvalósításáért

Kedves Kollégák,

nagy örömmel tudatjuk – különösen azokkal, akik aktív közreműködésükkel segítették létrejöttét –, hogy a november 22-i szemináriumot követően a résztvevők által beküldött jó gyakorlatokból válogatva megszületett a

Könyvtárosok az ENSZ 2030 Agenda és a fenntartható fejlődés megvalósításáért. Az MKE válasza az IFLA kezdeményezésére

című, fotókkal illusztrált, nyomtatott MKE-kiadvány.

Elkészült a kiadvány elektronikus változata is. Angolra is lefordítjuk, hogy elbüszkélkedhessünk a magyar eredményekkel azon az áprilisban Budapesten megtartandó IFLA-szemináriumon, amelyen a testvéregyesületek képviselőivel beszélgetünk a fenntartható fejlődéshez való könyvtári hozzájárulásról és érdekérvényesítésről. Ezen a rendezvényen két-két cseh, lengyel, román, szlovák és ukrán kolléga lesz a vendégünk.

Szeretnénk a közreadott válogatást kibővíteni, ezért az MKE honlapon rövidesen létrehozunk egy olyan esettanulmány-gyűjteményt, ahol mindenkivel megoszthatjuk a beküldött további példákat is. Ezen a honlapon folyamatosan várjuk majd a könyvtári jó gyakorlatokról, rendezvényekről és programokról tanúskodó újabb beszámolókat.

A kiadvány a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával készült.

A kiadvány ide kattintva tölthető le.

SDG_sztorik_20171122

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Gerencsér Judit profilképe
    Oros Sándor profilképe
    Nagy Zoltán profilképe
    Admin profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe