Különleges könyvespolcok 1.

Posted by Oros Sándor - május 6th, 2023

A könyvespolcok életünk nélkülözhetetlen bútordarabjai. Szeretjük őket a legegyszerűbbtől az igazán dizájnos darabokig. Vannak azonban egészen különleges könyvespolcok is!

A zeneszeretők számára minden bizonnyal kedves látvány egy violinkulcs alakú könyvespolc:

Forrás: http://usefuldiyprojects.com/21-super-smart-and-ingenious-diy-projects-to-realize-at-home/

Ugyanez szögletes változatban:

Forrás: Pinterest https://pin.it/5TXhPNv

Egy zongora alakúhoz már nagyobb helyre van szükség:

Forrás: Facebook/Classical Musicians Everywhere

Ilyen könyvespolcot az Etsy nevű webáruházban be tudunk szerezni, olcsóbb változatot kb. 600 ezer forintért, drágábbat 1 millió 600 ezer forintért (a szállítás ingyenes!), de ha a pénzünkből csak kevesebbre futja, vehetünk az említett violinkulcs, esetleg gitár alakút.

Ha viszont magunk szeretnénk átalakítani egy, már használaton kívüli pianínót könyvespolccá, az Interneten már részletes útmutatót is találunk, ami alapján mindössze 12 lépésben elkészíthetjük ezt a rendkívül látványos polcot.

Hozzávalók:

  • 1 INGYENES zongora, rossz, nem működő állapotban
  • Különféle csavarok és önfúró hosszú csavarok, fa ragasztó, szerszámok a szétszereléshez: feszítővas, kis kalapács, különféle villás- és racsnis kulcsok,lapos csavarhúzó, építési eszközök: asztali fűrész, gérvágó fűrész, körfűrész, szúrófűrész, szögek, behajtó gép.
  • Ezután már nincs más dolgunk, mint követni a képekkel illusztrált útmutatót. 😊

A könyvespolcokon persze szükség lehet könyvtámaszokra is. Ezek között is találunk egészen különleges darabokat: van gitár vagy kerékpár alakú, állatos, vintage vagy romantikus hangulatú, Edgar Allan Poe-s vagy Harry Potter-es, építészeknek felhőkarcolós. Ezekből találhatunk egy válogatást a Bookbub oldalán.

Összeállította: Leitgéb Mária

BME Építészmérnöki Kar – Építészettörténeti és Műemléki Tanszék Könyvtára

Comments are closed.

Blog Home