Magyar Könyvtárosok Egyesülete – Tisztújítás

Posted by Oros Sándor - május 6th, 2023

2023. május 3-án (szerdán) került sor a Magyar Könyvtárosok Egyesülete tisztújító küldöttgyűlésére. A tisztújítás jelölési folyamata 2022 novemberében a választási bizottság megalakulásával kezdődött. Az MKE elnöksége a következő személyeket kérte fel: Bazsóné Megyes Klára (Pest megyei Szervezet), Bárdosi Mónika (Bibliográfiai Szekció), Békésiné Bognár Noémi (Társadalomtudományi Szekció), Budavári Klára (Gyermekkönyvtáros Szekció), Hertelendy Helga (Somogy Megyei Szervezet), Horváth Tamás (Mezőgazdasági Szervezet), Kiss Barbara (Tolna Megyei Szervezet), Kukkonka Judit (Csongrád Megyei Szervezet), Verle Ágnes (Heves Megyei Szervezet) A bizottság 2022. november 29-én tartotta meg alakuló ülését, ahol Horváth Tamást választották meg a választási bizottság elnökének. Az ülésen megtörtént a feladatok ismertetése, a szervezetek felosztása a bizottsági tagok között és kialakították a menetrendet is.

2023. február 17-ig tartott a jelölési folyamat, majd a választási bizottság tagjai február 28-ig összesítették a jelöléseket, ekkor tudtuk meg, hogy kik azok a személyek, akik az MKE Ügyrend alapján előírt 50 jelölőpontot megszerezték. A Magyar Könyvtárosok Egyesülete tagsága összesen 36 személyt jelölt a különféle tisztségekre. Ezen személyeket március második felében kérdezte meg a bizottság arról, hogy vállalják-e a jelöltséget és azoktól, akik igennel válaszoltak, kérték be az önéletrajzukat. Végül 26 személy vállalt valamilyen tisztséget.

 

Elnökjelölt:

Gerencsér Judit

Főtitkárjelölt:

Istók Anna

Elnökségi tagjelölt:

Baráthné Molnár Mónika

Bognár Csilla

Czakóné Gacov Katalin

Eszenyiné dr. Borbély Mária

Gaálné Kalydy Dóra

Haszonné Kiss Katalin

Istók Anna

Kiss Gábor (Zalaegerszeg)

Koglerné Hernádi Ágnes

Kukkonka Judit

Mészáros Zoltán

Molekné Kőrösi Beatrix

Oros Sándor

Péterfi Rita

Rakonczás Szilvia

Rázsits Veronika

dr. Sándor Viktória

Szóllás Péter

Török Beáta

Villám Judit

Zahuczky László

Ellenőrző Bizottság elnökjelölt:

dr. Aczél-Partos Adrienn

Ellenőrző Bizottság tagjelölt:

dr Kürhner Éva
Magdics Erika
Nuridsány Judit

A választáskor 1 elnököt, 1 főtitkárt, 7 elnökségi tagot, 1 EB elnököt és 4 EB tagot kell választunk. A jelöltek névsora és a kiemelt jelöltek választási programja elérhető az MKE honlapján. A jelöltek önéletrajzai az MKE szervezeti vezetők levelezőlistára április 18-án került kiküldésre, ahonnan tagszervezeti elnökök továbbították azt küldötteik számára.

A sikeresen lezajlott választás eredményéről a honlapunkon tájékozódhatnak.

Horváth Tamás, MKE választási bizottsági elnök

Comments are closed.

Blog Home