Fehér Miklós a Széchényi Ferenc-emlékérem idei díjazottja

Posted by Oros Sándor - december 30th, 2022

A Széchényi Ferenc-emlékérem idei díjazottja Fehér Miklós kollégánk, aki 2001 óta dolgozott a könyvtárunkban működő Könyvtári Intézet munkatársaként. Az Intézet Szervezési és Elemző – későbbi nevén Kutatási és Szervezetfejlesztési – Osztályának osztályvezetője, azaz szinte a kezdetektől az Intézet munkatársa, 2017. május elseje óta pedig igazgatója volt 2023. január eleji nyugdíjba vonulásáig. 

A Széchényi Ferenc-emlékérmet évente egy-egy, aktív szolgálatban álló dolgozó kapja meg a könyvtárban életpályajelleggel eltöltött hosszabb szolgálati ideje, kimagasló munkateljesítménye vagy jelentős tudományos tevékenysége alapján annak emlékezetére, hogy 220 évvel ezelőtt, 1802. november 25-én kelt adománylevelével gróf Széchényi Ferenc a nemzetnek ajándékozta könyvekből, kéziratokból, metszetekből, térképekből és érmekből álló hungarikumgyűjteményét, s ezzel megalapítója lett a nemzeti könyvtárnak.

Fehér Miklós a Könyvtári Intézet leköszönő igazgatójaként széles körű szakmai megbecsülésnek és szeretetnek örvend nemcsak közvetlen munkatársai, de a könyvtáros kollégák tágabb körében is. A személyiségére jellemző szelídsége, empátiája bizalmi légkört teremt, szakmai törekvései alkotásra inspirálók. Könyvtárosi pályafutása valóban elismerésre méltó.

Részletes beszámoló és laudáció, további fotókkal az OSZK honlapján.

Forrás: OSZK

Comments are closed.

Blog Home