Jelölési felhívás Kosáry Domokos-díj adományozására – 2022

Posted by Buzai Csaba - március 1st, 2022

Egy évtizede, 2013-ban a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) jogelőd intézménye Szenátusának támogatásával a Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár névadója emlékének méltó megörökítésére Kosáry Domokos-díjat alapított. 2022-ben a díj immár 10. alkalommal kerül átadásra.

Az Alapító Okirat értelmében „A díj a könyvtárügy területén, a könyvtári, levéltári munka szervezésében több éven át elért kimagasló eredmény, a könyvtár érdekében, a könyvtárügyért kifejtett támogatás, illetve az egyetemtörténeti, agrártörténeti kutatásokban végzett magas szintű tevékenység elismeréseként, vagy a történettudomány területén végzett elkötelezett, kimagasló történészi munka megbecsüléseként adományozható.”

A díjazott személyére egyének és testületek tehetnek javaslatot.

Az írásba foglalt, részletes indoklást tartalmazó előterjesztést 2022. március 31-ig szükséges megküldeni a lent megadott elérhetőségek valamelyikére.

A díj odaítéléséről 5 fős kuratórium javaslatára az egyetem Szenátusa dönt. A díjat a MATE Szenátus tanévzáró ünnepi ülésén az egyetem rektora és a Kosáry Domokos-díj Kuratórium elnöke adja át.

Köszönettel várjuk a javaslatokat a jubileumi év Kosáry Domokos-díj jelöltjére!

Koósné Török Erzsébet ny. főigazgató, a kuratórium elnöke

 

A jelöléshez szükséges dokumentumok megtalálhatóak a MATE honlapján

A javaslat beküldésének címe:

Kosáry Domokos-díj Kuratórium, Katona Adrienn kuratóriumi titkár

MATE Rektori Kabinet – 2100 Gödöllő, Páter Károly u. 1.

Elektronikus cím: Katona.Adrienn@uni-mate.hu

Comments are closed.

Blog Home