Programajánló

Posted by Buzai Csaba - április 30th, 2021

Kalandok a raktárban – ritkaságok, remekművek az OSZK gyűjteményéből

2021. május 5., június 2., június 16. OSZK

Raktáraink jelenleg is hűségesen őrzik a ritkaságokat, a feltárt és még csendben megbúvó anyagokat. Amíg személyesen nem találkozhatunk, és amíg nem csodálhatjuk meg testi mivoltukban corvináinkat, becses kéziratainkat, amíg nem vehetjük kézbe térképeinket, régi könyveinket, online formában visszük önökhöz gyűjteményünk egy-egy szegmensét.

Nemzedékek szolgálatában – az MKE 52. vándorgyűlés

2021. július 8-9. Budapest

Az idei vándorgyűlés, tekintettel a komoly kihívásokat jelentő járványügyi helyzetre, újszerű, innovatív módon, követve a hazai és nemzetközi rendezvényszervezési módszereket, az on-line térbe költözik; kétnapos rendezvényünk minden főbb eseménye követhető lesz a virtuális térben.

Margó Irodalmi Fesztivál

2021. június 9-13.

Az irodalom magányos műfaj: csak mi vagyunk és a könyv, versnyi vagy ötszázoldalnyi utazások ismeretlen világokba, amelyekben teljesen elmerülhetünk. A Margó viszont közösségi műfaj, az író, a könyv és az olvasó egymásra találása rendhagyó szerzői esteken, koncerteken és felolvasásokon. A Margó az évek alatt egy izgalmas, színes és vibráló nyúlüreggé változott, amibe minden júniusban fejest ugrunk, hogy megismerjük az irodalmi csodaországot. A programok között van költészeti műsor, sok könyvbemutató és színházi előadásokat is vendégül látunk

Faragó Géza plakátjai a Várkert Bazár déli panorámateraszán

2021. június 30-ig.

Mesél az utca címen ingyenesen megtekinthető szabadtéri kiállítás Faragó Géza (1877–1928) gyűjteményünkben őrzött plakátjaiból.

Közösségek Hete

2021. május 10-16.

“Egy hét, amely rólunk, a településeinkről, közösségeinkről, értékeinkről szól!”

összeállította: Demecs Éva, BCE EK könyvtárosa,
az MKE Társadalomtudományi Szekció vezetőségi tagja

Comments are closed.

Blog Home