Békésiné Bognár Noémi Erika

Posted by Buzai Csaba - július 6th, 2020

2014-től kutató könyvtárosként dolgozom a Könyvtári Intézet Kutatási és Szervezetfejlesztési Osztályán. Ezt megelőzően a Pécsi Tudományegyetem KPVK Könyvtárának voltam informatikus könyvtáros munkatársa, ahol könyvtárhasználati, kutatásmódszertani előadások tartása, a könyvtár webes megjelenésének gondozása, a közösségi média használatának bevezetése és folyamatos menedzselése, az MTMT-vel kapcsolatos és hagyományos könyvtárosi tevékenységek végzése (olvasószolgálat, tájékoztatás, könyvtárközi kölcsönzés) volt a feladatom. Alap és mesterdiplomát informatikus könyvtáros szakon a Pécsi Tudományegyetemen szereztem, majd 2019-ben elvégeztem a Könyvtári szakértői ismeretek akkreditált továbbképzést.

A kutatás iránti érdeklődésem az egyetemi évek alatt fogalmazódott meg bennem. A Könyvtári Intézetben munkám során részt veszek hazai könyvtári rendszert érintő elemzések, kutatások elvégzésében, módszertani dokumentumok készítésében, könyvtárszakmai rendezvények szervezésében és az ezzel kapcsolatos pályázatírásban (pl. K2 továbbképzési sorozat), a Könyvtári Intézet honlapjának gondozásában, valamint a Könyvtárak.hu megalkotásában, menedzselésében. Szívesen készítek könyvtári témában infografikákat. Közreműködtem több országos szakmai projekt megvalósításában, köztük „Az én könyvtáram” projekt Mintaprogram-fejlesztési Bizottságának, majd a Szakértői Bizottságának voltam tagja. Oktatóként a Könyvtári Intézet továbbképzésén tartok előadásokat.

Érdeklődési és kutatási területeim közé az új típusú könyvtári szolgáltatások, modern könyvtári trendek, könyvtári programok és a könyvtári marketing tartozik.

Örömmel konzultálok kollégákkal, felsőoktatási hallgatókkal, továbbá szívesen tartok előadást a fent említett témakörökben.

Elérhetőségeim:
E-mail: bognar.noemi@oszk.hu
Telefon: +36 1 487-8680
Könyvtári Intézet: https://ki.oszk.hu/munkatarsak/bekesine-bognar-noemi-erika

Comments are closed.

Blog Home