Programajánló

Posted by Buzai Csaba - április 30th, 2020

A magyar törvényhozás ezer éve
Országgyűlési Múzeum

Országgyűlési Múzeum – Állandó Kiállítás

A kiállítás 8 fejezetben, kronologikus sorrendben tárja a látogatók elé a magyar parlamentarizmus gyökereit, kialakulását és fejlődését egészen a rendszerváltozásig.

7 budapesti kiállítás, amit virtuálisan bejárhatunk

David Lynch: Kis történetek – Műcsarnok; Kifordítva – Bábtechnikai kulisszatitkok – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet; Annyi titkom maradt … Száz éve született Szabó Magda – Petőfi Irodalmi Múzeum; Paolo Ventura: Velencei történet / Automaton – Műcsarnok; Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig – Magyar Nemzeti Galéria; A Kelet vonzásában. Japonizmus az Osztrák-Magyar Monarchia metszeteinek tükrében – Szépművészeti Múzeum; Bridges – Ages – Budapest – Kiscelli Múzeum.

Dead Web – The End
Ludwig Múzeum

A Dead Web – The End című kiállítás azt a témát dolgozza fel a kortárs művészet eszközeivel, hogy mi történne abban az esetben, ha hirtelen összeomlana a világháló. A tárlat témája kifordítottan jelenik meg a mostani helyzetben, hiszen internet szerencsére van, a kiállítás viszont jelenleg nem látogatható.

Az MKVM-ben tudunk digitálisan barangolni

Jelenleg a múzeum kereskedelmi és vendéglátóipari állandó kiállításai, és három korábbi, már nem látogatható időszaki kiállítása barangolható be virtuálisan, különböző digitális megoldások segítségével. A múzeum gyűjteményének számos darabja online is elérhető és kutatható, egy részük akár a múzeum honlapjába integrált Múzeum Digitár rendszernek köszönhetően, míg több gyűjtemény külső adatbázisok segítségével.

Összeállította: Demecs Éva, BCE EK könyvtárosa,
az MKE Társadalomtudományi Szekció vezetőségi tagja

Comments are closed.

Blog Home