Szabolcsi könyvtárosok Érmihályfalván

Posted by Buzai Csaba - december 19th, 2019

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szervezete képviseletében november 30-án – immár 5. alkalommal – látogattuk meg a Böjte Csaba nevével fémjelzett Dévai Szent Ferenc Alapítvány Érmihályfalvi Iskolaháza lakóit, akiknek, könyvekkel, édességekkel, játékokkal kedveskedtünk. Az egyesület keresztgyerekének, Sass Imike 15 éves tanulónak többek között karóra ajándékozásával szereztünk nagy örömöt.

A Hittudományi Főiskola Papnevelő Intézete jóvoltából gázüzemi bojlerrel, gömb csillárokkal, zuhanytálcával, szaniter eszközökkel, polcokkal leptük meg a gyerekeket-az ünnepvárás jegyében.

Az otthon kis lakói zenés irodalmi műsorral köszönték meg a látogatásunkat és az ajándékokat.

Örömünkre szolgált, hogy az András Ildikó által megálmodott – tavaly még csak az alapok lerakása történt meg – új iskolaotthon falai már állnak! Sok segítséget kapnak továbbra is, de mindaz még nem elegendő az épület befejezéséhez, tető alá hozásához. Reméljük, hogy a jó szándékú emberek támogatása, a pályázati források és a kitartó munka rövidesen meghozza a vágyott eredményt és a rászoruló gyerekek kulturált, komfortosabb környezetben élvezhetik a szeretetteljes gondoskodást.

Ezúton is köszönjük a szép műsort, az ajándékot, a meghitt együttlétet, a szíves vendéglátást a gyerekeknek és az iskolaház vezetőjének, András Ildikónak!

Továbbá köszönet illeti azokat a tagtársakat, akik pénzadományukkal hozzájárultak a gyerekek ünnepének szebbé tételéhez. Köszönjük a Hittudományi Főiskola Papnevelő Intézete nagylelkű felajánlását és a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárnak a szállításhoz nyújtott segítségét.

Dr. Bihari Albertné titkár, MKE Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Szervezete

Comments are closed.

Blog Home