26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál – MKE Gyermekkönyvtáros Szekció programja

Posted by Buzai Csaba - május 6th, 2019

Millenáris, Könyvtáros Klub, 2019. április 27.

Ismét ott voltunk a Könyvfesztiválon! A szombati napot a Könyvtáros Klubban a mi szekciónk nyitotta. Az első előadást Dienes Éva – FSZEK, Sárkányos Gyerekkönyvtár könyvtár vezetője tartotta Kortárs vagy/és klasszikus, az ismeretterjesztőről (nem) is beszélve címmel. Rengeteg ötletet kaphattunk arról, hogy a szépirodalmi és ismeretterjesztő könyveket hogyan használhatjuk fel egy-egy téma feldolgozásához könyvtári foglalkozásokon, irodalom ajánlásához.


Könyvtárak, trollok, vikingek egy gyermekkönyvtáros szemével. Az izgalmas címhez különleges beszámolót hallhattunk Bencsikné Kucska Zsuzsannától, a Szekció elnökségi tagjától. Beszélt a norvég (gyermek) irodalomról, mesékről stb. Láthattunk képeket gyermekkönyvtárakról, érdekességeket tudhattunk meg gyerekek által tervezett, berendezett könyvtárról, még a könyvek témacsoportjait is ők határozták meg.

Egy programunk sem maradhat játék nélkül melyet most Törökné Antal Mária, a dunaújvárosi József Attila Városi Könyvtár gyermekkönyvtárosa vezetett. A címe: Idővihar a kádban: Játék a norvég gyermekirodalommal. Megismerkedtünk a norvég gyermekirodalom mai képviselőivel – betűrejtvénnyel kellett kitalálnunk, kikről van szó. A program elején a játékvezető elrejtett borítékokat, melyekben regényrészletek voltak olvashatók. Ki kellett találni, melyek kapcsolódnak össze, meg is hallgattuk őket, bevonva a közös játékba a közönséget is.

Köszönet Budavári Klárának, alelnök asszonyunknak, hogy levezette a programot, és figyelt arra, hogy ne fussunk ki az időből.

dr. Szecseiné Pápay Judit, az MKE Gyermekkönyvtáros Szekció elnöke

Comments are closed.

Blog Home