Beszámoló az MKSZ Magyar Kultúra Napi programjáról

Posted by Buzai Csaba - február 28th, 2019

Évadnyitó rendezvényünk ez évben is sikeresen került megrendezésre. A nemzeti könyvtárban idén több remek kiállítás megtekintése között válogathattunk. A világhírű Corvina kiállítást szervezetünk tagjaival már tavaly év végén időben  megnéztük. Most az Ezerszer Júlia – Arcok és kérdőjelek című kiállítás megtekintését választottuk, ahol  Szendrey Júlia életéről és irodalmi munkásságáról kaphattunk igen alapos betekintést.

A kiállítás március 9-ig látogatható az OSZK 5. szintjén, a Nemzeti Ereklyetér területén. Mindenkinek javasoljuk a megtekintését!

„Az Országos Széchényi Könyvtár gazdag anyagára épülő kiállítás – kiegészülve a Petőfi Irodalmi Múzeum gyűjteményéhez tartozó relikviákkal – Szendrey Júlia irodalmi és magánéleti szerepvállalását hivatott bemutatni. A tárlat Szendrey Júlia levelei, naplótöredékei, versei és Andersen-fordításai mellett korabeli hírlapok és mellékleteik segítségével bepillantást enged a korszak viselet- és társadalomtörténetébe is.” (Részlet az OSZK ajánlójából)

Ezt követően az MKSZ tagjaival finom tea mellett folytatott beszélgetés közben megvitattuk szervezetünk 2019 évi munkaprogramját is. Emellett természetesen lehetőségük volt tagjainknak személyesen befizetni ezévi tagdíjaikat is gazdasági felelősünknél, Fazekas Gáborné Jutkánál.

Nagy Zoltán, a Műszaki Könyvtáros Szekció elnöke elnök

Comments are closed.

Blog Home