Szóllás Péter

Posted by zondaz - május 8th, 2018

201802_Mentor_Szollas

2004 óta dolgozom könyvtárosként a balatonalmádi Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárban. Az elmúlt évek során szinte mindennel foglalkoztam, ami egy közepes méretű városi könyvtárban előfordulhat: olvasószolgálat, helytörténet, katalogizálás és gyűjteményszervezés, kistelepülési könyvtári ellátás, EU-s pályázatok, minőségirányítás, könyvtári informatika. Tevékenyen részt veszek a könyvtár alapdokumentumainak és szabályzatainak létrehozásában, folyamatos naprakészen tartásában.

A könyvtár informatikai felelőseként a feladataim közé tartozik a HunTéka integrált könyvtári rendszer adminisztrációja, feladatom a kollégák belső továbbképzése, valamint ellátom a rendszerkönyvtárosi feladatokat is. Szívesen foglalkozok a könyvtár közösségi funkciójával, a hagyományos könyvtári szolgáltatások modernizálásának kérdéseivel.

A Magyar Könyvtárosok Egyesületének 2005 óta vagyok tagja, az MKE Veszprém Megyei Szervezetének 2011 óta tanácsi képviselője, 2015 óta elnöke vagyok. Az MKE Tanácsa 2017 őszén az elnökévé választott. Részt vettem több alkalommal a Fitz József-könyvdíj bizottság munkájában, valamint közreműködtem az MKE új alapszabályának megalkotásában is. Az MKE 49. veszprémi vándorgyűlésének egyik főszervezőjeként a konferenciaszervezésbe is belekóstoltam.

Szívesen konzultálok kollégákkal, könyvtáros hallgatókkal, szakdolgozókkal a fenti témákban, illetve kiemelten a következőkkel kapcsolatban:

  • közkönyvtárak közösségi funkciói
  • könyvtárinformatikai kérdések – kiemelten a HunTéka integrált könyvtári rendszer
  • könyvtári alapdokumentumok

telefon: 20/490-16-07
e-mail: pszollas@gmail.com
skype: pszollas

Comments are closed.

Blog Home