Elköszönés Bazsóné Megyes Kláritól, mint a Tanács elnökétől

Posted by zondaz - március 5th, 2018

2018. január 16-án Bazsóné Megyes Klára, a Tanács korábbi elnöke, személyesen is elköszönt az MKE Elnökségétől.

201801_MKEIFLA_Bazsone

Jómagam először 2006-ban kerültem vele kapcsolatba. Akkor éppen az MKE Választási Bizottságának elnökeként tevékenykedett, egyéb funkciói mellett.  Értesített arról, hogy jelölést kaptam az MKE elnökségi pozícióra. Elmondta teendőimet. Határozott, ugyanakkor együttműködő. támogató, önzetlen segítő embert ismertem meg személyében. Főtitkári ciklusomban (2011-2014) Klári a Tanács elnökeként segítette a munkámat. Szorosabbá ekkor vált kapcsolatunk. Megoldandó feladataink számosak voltak. Jogszabályi kötelezettségek miatt és az egyesület gazdálkodási eredményei érdekében is számos változást kellett menedzselnünk. Olyan lépéseket kellett megtennünk, amelyek még nem kijárt, kitaposott úton vezettek, hanem magunknak kellett megtalálnunk a legjobb megoldásokat. Klári praktikus szemlélete, gyakorlati tapasztalata nagyon sokat jelentett a megoldások kicsiszolásában. Véleményét természetesen figyelembe vettem, de emellett számomra a legtöbbet a támogatása, bizalma jelentett. Látta, pontosan értette, hogy változtatnunk kell és meg volt a hite abban, hogy a kigondolt megoldások (pl. az új tagdíjfizetési rendszer) működni fognak. Azt éreztem, hogy a kezdeményezések mögött áll és nem azt keresi, mi miért nem jó, hanem azt képviseli, hogy az új helyzetből mit lehet kihozni.

Köszönöm, köszönjük az MKE Tanács elnökeként végzett munkádat Klári! Azt a támogatást is köszönjük, ahogy segítetted a Tanács élére az utódod megtalálását, a feladatra történő felkészítését. Szóllás Péter, a balatonalmádi Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár munkatársa éppen olyan igazi közösségi ember, mint Te, ezt a 2016-os veszprémi vándorgyűlés szervezésében játszott aktív szerepével is bizonyította. A Tanács munkája tehát zökkenőmentesen folyhat tovább!

Személyes példáddal tanítasz, tanítottál minket, az egyesület és a Tanács tagjait. Hiszem, hogy az egyesület általad jobb, barátibb, emberibb lett. Te hiszel a kapcsolatok, az együttműködés, a tudásmegosztás, a figyelem erejében. Számos helyzetben akkor is segítettél, amikor nem is kérték a segítséget, de Te megláttad a szükséget! Nagy László írta: „Adjon az Isten szerencsét…”. Majd a vers végén: „adjon úgyis, ha nem kérem”. Különlegesen szép és értékes képesség és erő Benned, hogy Te képes vagy a „nem kérem” pillanatokban is adni lendületet, támogatást, segítséget a rászorulók számára.

Örülök, hogy az egyesület mindennapi munkájában továbbra is számíthatunk Rád!

Fehér Miklós,
Könyvtári Intézet,
az MKE elnökségének tagja

Comments are closed.

Blog Home