Magyar Könyvtárosok Egyesülete Nógrád Megyei Szervezete évzáró taggyűlése

Posted by zondaz - január 7th, 2018

2017. december 4-én a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban került megrendezésre a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Nógrád Megyei Szervezetének évzáró taggyűlése.

201706_Szervezetielet_Nograd_1

Ezen a napon került sor a Balassi Bálint Megyei Könyvtár és az MKE Nógrád Megyei Szervezete közötti együttműködési megállapodás aláírására. A két szervezet közötti együttműködés már több évtizedes múltra tekint vissza, de a hivatalos dokumentációra most került sor. A megállapodást Molnár Éva, a könyvtár igazgatója és Nagy Mónika, a szervezet elnöke írták alá. Az együttműködés fő területei: közös állásfoglalás a könyvtáros képzés- és továbbképzés kérdéseiben, közös szakmai programok, fórumok szervezése, közös pályázati munkában való részvétel, közös pályázati programok kidolgozása.

201706_Szervezetielet_Nograd_2

A taggyűlés egyben szakmai program is volt. Fenntarthatóság és könyvtár címmel beszámolót hallgathattunk Szűcs Margit kollégánk tolmácsolásában a Magyar Könyvtárosok Egyesületének szemináriumáról. Megtekinthettük Vadász Péter tagtársunk bemutatóját a Balassi Bálint Megyei Könyvtár egyre bővülő Digitális Könyvtáráról. Persikné Bakos Esztertől hasznos információkat kaptunk az intézmény adventi programjairól.

Az év utolsó taggyűlése jó hangulatban telt el, már az ünnepre történő készülődést jelezte a sok-sok finomság, melyet a kollégák készítettek, megteremtve ezzel a taggyűlés ünnepélyességét.

Nagy Mónik
Balassi Bálint Megyei Könyvtár, Salgótarján

Comments are closed.

Blog Home