Magyarországi helyzetkép és jó gyakorlatok – KTE pályázat iskolai könyvtári munkaközösségeknek

Posted by zondaz - június 29th, 2017

 

201703_Szakmaimuhely_KTE_palyazat.jpg

A Könyvtárostanárok Egyesülete minden évben pályázatot ír ki a könyvtárostanárok és a tanulók számra, ezzel is csatlakozva az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Szervezete (IASL) által meghirdetésre kerülő Iskola könyvtárak nemzetközi hónapjához.

Ebben az évben, amelyben a szervezet önálló egyesületként való működésének 20. évfordulóját ünnepli, a könyvtárostanári munkaközösségek számára írt ki pályázatot, amely az IFLA Iskolai könyvtári útmutató 2. kiadásának hazai adaptálásához kapcsolódik.

A pályázat célja az iskolai könyvtárak és a könyvtárpedagógiai munka fejlesztésének elősegítése, a nemzetközi irányelvek hazai adaptálásának támogatása. Ezt a célt az IFLA Iskolai könyvtári útmutató 2. kiadásának magyarországi kiegészítésével kívánjuk elérni.

A kiegészítésnek két iránya van, egyrészt a magyarországi helyzetkép bemutatása, másrészt a magyarországi jó gyakorlatok és megoldási javaslatok összegyűjtése.

A pályázó iskolai könyvtár munkaközösségek dokumentumsablonokat (fejezetenkénti sablon, kérdések, melyekre választ keresünk, kérdőív) kapnak a munka elvégzéséhez.

A pályázat fődíja egy regionális szakmai konferencia megrendezésének lehetősége lesz a munkaközösség helyszínén a munkaközösség által kért, a KTE elnökségével egyeztetett témában, amely keretében egyesületünk szakmai előadásokkal járul hozzá az adott régió könyvtárpedagógiai megújulásához. Emellett a zsűri által arra érdemesnek tartott pályamunkák publikációs lehetőséget kapnak, a legjobb három pályamű előadási lehetőséget nyer a KTE Őszi Szakmai Napján, pályázati támogatástól függően ezért előadói tiszteletdíjban részesülnek.

A pályázattal kapcsolatban minden további információ elérhető honlapunkon.

Cs. Bogyó Katalin könyvtárostanár
SZTE Juhász Gyula Gyakorló Általános és Alapfokú Művészeti Iskolája
Napközi Otthonos Óvodája

Comments are closed.

Blog Home