Beszámoló az MKSZ „Az IT evolúciója” című programjáról az Óbudai Egyetemen

Posted by zondaz - március 26th, 2017

A Műszaki könyvtáros Szekció tagjai és vendégeik ellátogattak az Óbudai Egyetemen a Dr. Kutor László egyetemi docens gyűjteményéből összeállított kiállításra, amely „Az IT evolúciója” címmel bemutatja az információ technológia történetét és jövőjét. A remek interaktív demonstrációval ellátott kiállítást Dr. Kutor László vezetésével nézhették végig a jelenlévők, lebilincselő előadása még a laikusokat vagy a műszaki témákat nem igazán kedvelő hallgatókat is igazán lekötötte.

201701_Szervezetielet_MKSZ_рbudai_Egyetem_1

Dr. Kutor László bemutatja az általa létesített állandó kiállítást

Szokásához híven most is bemutatott egy  izgalmas technikai újdonságot. Interaktív kapcsolatban az amerikai Amazon könyváruház szerverével hang-alapú kommunikációt folytatott egy kis adapter felhasználásával. Angolul feltett kérdéseire pillanatokon belül kapta meg tiszta kiejtéssel, szép női hangon a pontos válaszokat, és kérésére  Elvis Presley zeneszáma szólalt meg kihangosítva. A demonstráció a jövő technikáját mutatta be működés közben.

A bemutató előadás végén sok kérdésre választ kaphattunk egy igazi kötetlen beszélgetés keretében, amelynek helyi feltételeit az MKSZ korábbi vezetőségi tagja, Dettai Nóra szervezte meg a jelentős számú résztvevőnek.

Részletesebb beszámoló, több fotó a Műszaki Könyvtáros Szekció honlapján! 

Nagy Zoltán,
a Műszaki Könyvtáros Szekció elnöke

Comments are closed.

Blog Home