IFLA trendek – röviden

Kedves Kollégák! Kedves Tagtársak!

Értesítjük az érdeklődőket, hogy a Magyar Könyvtárosok Egyesülete online kiadványt ad közre IFLA trendek – röviden címmel. A könyvtárak és tágabb informatikai-információtechnológiai környezetük lehetséges jövőjét taglaló dokumentum a következő címen érhető el: http://mke.info.hu/wp-content/uploads/2017/10/iflatrendek_roviden_V6.pdf

Az IFLA trendeket a most közreadott magyar fordítás alapján tavaly novemberi két konferenciánk (Fejlesztés, fenntarthatóság, esély az IFLA-trendek és a Lyoni deklaráció tükrében) alkalmával ismertük meg részletesebben, amikor a fordítás az előadások háttéranyagaként készült el az MKE megbízásából. Nyersanyagát a következő dokumentumok szolgáltatták:

A fordítás e két dokumentum lényeges részeit tartalmazza.

Az MKE elnöksége figyelmükbe ajánlja a kiadványt, és mindenekelőtt magukat az IFLA trendeket, amelyek mindannyiunk számára tartalmaznak megfontolni érdemes, hasznos felvetéseket, és melynek a rendszeres aktualizálását a 2017-es wroclawi IFLA konferencián határozta el a Governing Board.

Barátné dr. Hajdu Ágnes
az MKE elnöke

iflatrendek_roviden_V6

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Oros Sándor profilképe
    Gerencsér Judit profilképe
    Nagy Zoltán profilképe
    Admin profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe