Immár magyarul is lehet szavazni az IFLA Global Vision stratégiai program online kérdőívére

Tisztelt Kollégák!

Kedves Tagtársak!

 

Idén 2017. augusztus 17. és 25. között került megrendezésre a 83. IFLA konferencia Wroclawban, Lengyelországban. Az éves konferencia idei szlogenje, vezető témája: „Libraries. Solidarity. Society” volt, ezzel is rámutatva a jelen és jövő könyvtárai, könyvtárosai előtt álló legfontosabb kihívásokra és feladatokra.

Magyarországról 24 kolléga regisztrált a világméretű szakmai konferenciára, beleértve az önkénteseket is! Soha ekkora számban nem képviseltettük magunkat a könyvtárosok legnagyobb konferenciáján. Köszönhető ez az NKA támogatásának és a Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) ösztöndíjainak, valamint az önkéntes munkát és wroclawi programot népszerűsítő tevékenységének.

Gerald Leitner, az IFLA főtitkár, az idei évi IFLA konferenciát egy fantasztikusan inspiráló hétnek, illetve az új elképzelések tűzijátékához hasonlította Wroclawban. Kijelenthetjük, hogy egy valóban sziporkázó, új ötletekkel, kezdeményezésekkel teli hétnek lehettünk szemtanúi és résztvevői, ahol számos jelentős, világméretű IFLA kezdeményezés is elindult.

A lengyelországi IFLA konferencia egyik fontos állomása és kezdeményezése volt egy online kérdőíves platform (IFLA Global Vision online voting platform), amelynek ünnepélyes megnyitására és elindítására az idei IFLA konferencián került sor Wroclawban. Az online szavazás hivatásunk és könyvtáraink jövőjének formálásáról folyó globális párbeszédhez kínál lehetőséget valamennyi könyvtáros és könyvtárbarát számára.

Az MKE ezt a lehetőséget a kezdetektől népszerűsíti és 2017. szeptember 9-től immár magyar nyelven is hozzáférhető, tizenötödikként a világon! A fordításban közreműködtek: Dávid Boglárka és Barátné dr. Hajdu Ágnes.

A kérdőív 2017. szeptember 30-ig tölthető ki. A kérdőív elérhetősége: https://globalvision.ifla.org/vote/

Kérjük Önöket, hogy csatlakozzanak a kezdeményezéshez, legyenek részesei a globális ötletnek, és népszerűsítsék a platformot, a szavazást és a véleménynyilvánítást minél szélesebb körben az MKE tagsága és a könyvtáros kollégák között.

 

Köszönettel és üdvözlettel:

 

Barátné dr. Hajdu Ágnes

az MKE elnöke

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Admin profilképe
    Gerencsér Judit profilképe
    Oros Sándor profilképe
    Nagy Zoltán profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe