IFLA International Advocacy Programme – az MKE sikeres nemzetközi pályázata

Kedves Tagtársak!

Nagy örömmel, sőt büszkeséggel tudatjuk, hogy a Magyar Könyvtárosok Egyesülete 12 ezer eurót nyert egy regionális érdekérvényesítési szeminárium megrendezésére az IFLA International Advocacy Programme (IAP, https://www.ifla.org/node/11149) pályázatán. Mint megtudtuk (https://www.ifla.org/node/11470), összesen 115 pályázat érkezett be a világ minden tájáról, és az MKE pályázata bekerült a legjobbnak ítélt 10 közé.

Pályázatunk címe ez volt: „Let’s work together on library advocacy! Regional workshop for librarians from the Czech Republic, Poland, Romania, Slovakia, the Ukraine and Hungary” (Együtt a könyvtárak érdekérvényesítéséért! Regionális szeminárium cseh, lengyel, román, szlovák, ukrán és magyar könyvtárosok részvételével).

A szemináriumra a tervek szerint 2018 tavaszán kerül sor. A szervezésben partnerünk lesz a Lengyel Könyvtárosok Egyesülete (SBP – Stowarzyszenie Bibliotekarzy Polskich). A rendezvénnyel azt demonstráljuk majd, hogy a könyvtárak magukénak vallják az ENSZ 2030-ig tartó, fenntartható fejlődéssel kapcsolatos programjának céljait (Agenda 2030, Sustainable Development Goals, SDGs, http://ensz.kormany.hu/a-2030-fenntarthato-fejlodesi-keretrendszer-agenda-2030), és a kormányzatok partnereiként elkötelezetten részt vállalnak azok megvalósításában helyi, regionális és globális szinten egyaránt. A rendezvénynek az a célja, hogy felkeltse a figyelmet az ügy iránt, és közvetítse az érdekérvényesítéshez szükséges ismereteket. Az egyesület különböző fórumain rendszeresen tudósítunk majd a rendezvény előkészületeiről, mint ahogy eddig is tettük azt az IFLA és az ENSZ könyvtári programjai esetében.

 

Barátné dr. Hajdu Ágnes

az MKE elnöke

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Oros Sándor profilképe
    Gerencsér Judit profilképe
    Nagy Zoltán profilképe
    Admin profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe