Fejlesztés, fenntarthatóság, esély az IFLA trendek és a Lyoni deklaráció tükrében – szakmai konferencia – 2016. november 9. és 22.

Tisztelt Kollégák!

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Fejlesztés, fenntarthatóság, esély az IFLA trendek és a Lyoni deklaráció tükrében címmel konferencia sorozatot szervez 2016. november 9-én és 22-én.

Az IFLA trendeket 2013-ban, a Lyoni nyilatkozatot pedig 2014 nyarán tették közzé. A nyilatkozatot mára ötszáznál több könyvtáros egyesület, könyvtár és más információs szervezet írta alá, köztük a Magyar Könyvtárosok Egyesülete is. Bár az IFLA trend riportról és a Lyoni nyilatkozatról is már több egyesületi rendezvényen szó volt, elég csak utalnunk Sinikka Sipilä a 80 éves jubileumi konferencián elhangzott előadására (2015. november 15), vagy Barátné Hajdu Ágnes idei vándorgyűlésen tartott Erős könyvtár, felkészült könyvtárosok prezentációjára (2016. július 7.), mégis időszerűnek látszik mindezek aktualizálása.

Terveink szerint konferencianapok keretében, az Országos Könyvtárügyi Konferencia korábbi műhelynapok munkacsoportjai szerinti témablokkokban vizsgálnánk meg a vonatkozó trendeket és a deklaráció főbb pontjait, célkitűzéseit. A két napon plenáris előadások során nyernek a résztvevők betekintést az kiemelt IFLA dokumentumokban megfogalmazottakba, ahol az előadók elsősorban a trendekre és a nyilatkozatra adható magyar válaszokra, megoldásokra és eredményekre irányítanák rá a figyelmet.

A rendezvényt az NKA is támogatja.

A konferencia sorozat részletes programjáról folyamatosan adunk majd tájékoztatást.

Üdvözlettel:

Gerencsér Judit

az MKE főtitkára

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Nagy Zoltán profilképe
    Gerencsér Judit profilképe
    Oros Sándor profilképe
    Admin profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe