Fügedi Péterné (1928-2014) – gyászhír

Szomorú szívvel szólunk a bibliográfusok és az egész könyvtáros szakmai közösség újabb nagy, fájó veszteségéről: Fügedi Péterné, Joli 2014. július 2-án, 86 éves korában elhagyott bennünket.


Az Országos Széchényi Könyvtár munkatársa volt egész szakmai életében, 1952-től  az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán szerzett könyvtárosi oklevél birtokában több, mint három évtizeden keresztül szolgálta a Magyar Nemzeti Bibliográfia ügyét. Ő volt a kurrens nemzeti bibliográfiai szolgáltatás újjászervezője, 1962-1968 között a Magyar Nemzeti Bibliográfia felelős szerkesztője. Nevéhez fűződik a a könyvtári leírási szabványok szerkesztésének és kiadásának hosszú sora. A Széchényi Könyvtár főosztályvezetőjeként ment nyugdíjba 1983-ban.

1972-től 1982-ig az MKE elnökségi tagja volt, ezen belül is 1973 és 1978 között alelnökként tevékenykedett. Nyugdíjasként az utolsó időkig folytatta aktív publikációs tevékenységét és járásában egyre inkább korlátozva is fontos részese volt szakmai életünknek.

Fügedi Joli temetésére 2014. július 14-én, 14 órakor kerül sor a Fiumei úti temető szóróparcellájában.

Emléke írásaiban fennmarad, mi pedig szívünkben őrizzük őt!

Szőnyi Éva
MKE Bibliográfiai Szekció elnöke

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Nagy Zoltán profilképe
    Gerencsér Judit profilképe
    Oros Sándor profilképe
    Admin profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe