Gratuláció Kultúra Napi kitüntetéshez

Tisztelt Tagtársak!

Nagy örömünkre az MKE Ellenőrző Bizottsága elnöke, Dr. Horváth Sándor Domonkos a Kultúra Napja ünnepségsorozat részeként Győrben kitüntetést vehetett át.

A sajtóhírből tudjuk, hogy Simon Róbert Balázs alpolgármester ünnepi beszédében az alábbiakat fogalmazta meg:

“Győrben kiemelt figyelemmel fordulunk a kultúra, hagyományaink ápolása felé. Büszkék vagyunk kulturális intézményeinkre, melyek hazai és nemzetközi szinten is öregbítik városunk hírnevét. Ennek az odafigyelésnek, és a kultúráért elhivatottan dolgozó szakembereknek, köszönhetően 2010-ben Győr nyerte el a Kultúra Magyar Városa címet. Idén második alkalommal rendeztük meg a Magyar Kultúra Hete programsorozatot, melyhez kulturális intézményeink mindegyike hozzátett valamit a profiljába vágó programmal, előadással, és kiállítással, amely az elmúlt héten rengeteg élménnyel ajándékozta meg az érdeklődőket. Egy tartalmas, színvonalas hét van mögöttünk, amely kizárólag a magyar szerzők és a magyar alkotások előtt tisztelgett. Örömteli ez a kezdeményezés, hiszen Győr ismét bizonyította, hogy élen jár az értékek ápolásában, és bátor az új ötletek életre hívásában. A kultúra tehát akkor él, ha ápoljuk, ha gondot viselünk rá. Ezt tesszük Győrben, és ezt kell folytatnunk a jövőben is!”

Január 22. a Magyar Kultúra Napja, nem véletlenül, hiszen ezen a napon tisztázta le végleges formájára Kölcsey Ferenc Nemzeti Himnuszunk szövegét 1823-ban. Ebből az alkalomból rendezték pénteken (január 20-án) a város ünnepségét a Richter-teremben. Az ünnepségen Győr kulturális életében végzett több évtizedes közművelődési tevékenységének elismeréséül Győr Közművelődéséért díjat vehetett át dr. Horváth Sándor Domonkos, a Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója.

A kitüntetettnek az MKE tagtársak nevében szívből gratulálunk!

Fehér Miklós

főtitkár

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Admin profilképe
    Gerencsér Judit profilképe
    Oros Sándor profilképe
    Nagy Zoltán profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe