Sinikka Sipilät, a Finn Könyvtáros Egyesület főtitkárát választották meg az IFLA elnökének

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete régi, kedves barátja Sinikka Sipilä, a Finn Könyvtáros Egyesület főtitkára lesz az IFLA soron következő megválasztott elnöke 2011 és 2013 között, aki az IFLA elnökséget 2013 és 2015 között tölti majd be. Az MKE a főtitkár asszonyt erre a pozícióra jelölő szervezetek között volt, így egy kicsit a mi diplomáciai sikerünk is Sinikka Sipillä megválasztása.

Az elnöki posztra jelölt két kolléga közül Sinikka Sipilä 1017, míg Jesus Lau 828 szavazatot kapott.

http://www.ifla.org/en/news/results-of-the-election-of-president-elect-2011

Sinikka Sipillä 1997 óta főtitkára a Finn Könyvtárosok Egyesületének, de előtte 1996 és 1997 között már elnökségi tag a finn egyesületben. Ezt megelőzően Hämeenlinna városi könyvtárában, ill. a Tamperei Egyetemi Könyvtárban dolgozott.

Az IFLÁ-ban Sinikka Sipilä 2007-2009 és 2009-2011 között volt a Governing Board tagja, 2003-2007 és 2007-2011 között a Management of Library Associations Section (MLAS) vezetőségi tagja, 2007-től 2009-ig ugyan ennek szekciónak az elnöke. Számos feladata közül érdemes kiemelni az ENSZ  World Summit on the Information Society (WSIS) finn delegáltjaként végzett munkáját.

A megválasztott elnökasszony témája az elnöki ciklusára: Erős könyvtárak az egyenlő és innovatív társadalmakért. A Magyar Könyvtárosok Egyesülete nevében ezúton is gratulálunk, és jó munkát kívánunk Sinikka Sipillänak az IFLA elnökeként is.

A Magyar Könyvtárosok Egyesületének elnöksége

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Admin profilképe
    Gerencsér Judit profilképe
    Oros Sándor profilképe
    Nagy Zoltán profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe