Pályázat Kárpát-medencei könyvtárosoknak

A Magyar Parlament elnöke, az Országgyűlési Könyvtárban – pályázat formájában, egy hónapra szóló – tanulmányi, együttműködési, tapasztalatszerzési lehetőséget biztosít 8 fiatal Kárpát-medencei könyvtáros kollégánk számára. A résztvevők ösztöndíjat, lakhatásuk megoldásához támogatást kapnak. Lehetőséget. Speciális elvárások, feltételek, kitételek nélkül.

Talán szakmánk még fel sem fogta e hír jelentőségét. Hiszen a parlamenti kollégák eredményessége révén az egész nemzetet képviselő legfelső politikai szintről kaptunk lehetőséget, politikusi figyelmet és főként: bizalmat. A 8 fiatal és a parlamenti könyvtár az összmagyar könyvtárügyet állítja fókuszba. Ha a projektben résztvevő fiatalok a könyvtár konzulensi segítségével  az egy hónap során nemcsak megismerkednek egymással, s a házigazda intézménnyel, hanem majdani gyakorlati munkájukba képesek lesznek beemelni az itt elsajátított ismereteket, ha az ismeretekre alapozott, határokon átívelő nemzeti könyvtárügyi együttműködések, projektek indulnak, akkor elmondhatjuk, a lehetőséggel jól sáfárkodtunk. És kérhetjük, javasolhatjuk a folytatást.

Talán nem túlzás, mindnyájunk eredményessége múlhat fiataljaink sikerességén. Az MKE a maga lehetőségeit mozgósítva támogató figyelemmel  segíti a felkészülést és a tapasztalatcsere egy hónapját. Segítséget kívánunk nyújtani a tapasztalatok feldolgozásában és hasznosításában is. Könyvtári rendszert – együttműködési partneri hálózatot építünk! Építőkövünk a szakember. A fiatal, nyitott, kapcsolatokra vágyó, kapcsolatokkal élni tudó könyvtáros.

Fehér Miklós
főtitkár

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Admin profilképe
    Gerencsér Judit profilképe
    Oros Sándor profilképe
    Nagy Zoltán profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe