Vándorgyűlés

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Pécsett (2011. július 14-16.) rendezi meg 43. Vándorgyűlését, melynek témája: Tanulás, tudás, műveltség – Könyvtárosok a jövő szolgálatában.

A tanulás, tudás, műveltség az információs társadalom önálló, egymástól eltérő tartalommal bíró alapfogalmai. Pedig a szintézisükre lenne szükség. A szintézis, mint elvárás tetten érhető számos megjelenési formában. Jelen van a munkafolyamatok racionális megszervezésében, az idő- és energiagazdálkodásban. A környezettudatosság, a problémaérzékenység, a fenntarthatóság, az alternatívákban gondolkodás során. A döntésképességben, a partnerségben, a kommunikációs készségben, az innovációban, a kreativitásban, sőt önazonosságunkban, identitásunkban is.

A konferencia témaválasztásával azon kulcsszerepre szeretnénk irányítani a figyelmet, melyet a könyvtárosok az információs társadalom fenti értékeinek szintetizálásában, megőrzésében és átadásában töltenek be.

Bővebb információ a programról, az előadókról, jelentkezés előadás tartására, regisztráció a Vándorgyűlés folyamatosan bővülő tartalmú honlapján: http://vandorgyules.tudaskozpont-pecs.hu/

Fehér Miklós
főtitkár

2 hozzászólás

  1. […] már az mke.info.hu honlapon illetve közvetlenül a vándorgyűlés honlapján: […]

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Admin profilképe
    Gerencsér Judit profilképe
    Oros Sándor profilképe
    Nagy Zoltán profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe