Gerencsér Judit

Az Országos Széchényi Könyvtár általános főigazgató-helyettese, a Magyar Könyvtárosok Egyesülete főtitkára.

Gerencsér Judit 24 éve dolgozik a könyvtár- és információtudomány területén. Szakmai pályafutását 1999-ben kezdte a Berzsenyi Dániel Főiskolához tartozó Európai Dokumentációs Központban. Ezt követően információs menedzser lett az Országos Bírósági Hivatal Magyar Bíróképző Akadémián. 2013-ban a Kúria Jogi Szakkönyvtárának könyvtárvezetőjévé, 2016-ban az Országos Bírósági Könyvtári Rendszer vezető koordinátorává nevezték ki.

Pályafutása során jelentős szerepet vállalt az Országos Bírósági Könyvtár Rendszer kiépítésében és folyamatos fejlesztésében. 2020 júniusa óta az Országos Széchényi Könyvtár általános főigazgató-helyettese. 2011-ben társalapítója volt a Magyar Könyvtárosok Egyesülete (MKE) Jogi Szekciójának. 2015-től az MKE főtitkára. 2019-ben az IFLA Jogi Könyvtári Szekciójának vezetőségi tagjává választották.

 

Fő érdeklődési- és szakterülete: szakkönyvtárak és a jogi szakterület könyvtárai; az országos könyvtári rendszer – különös tekintettel a nemzeti könyvtárra; civil könyvtárszakmai tevékenység; kulturális diplomácia; a könyvtárak társadalmi szerepvállalása. 2003-ban Fulbright kutatói ösztöndíjat, 2005-ben az Év fiatal könyvtárosa pályázatot nyert el.

 

Előadásának címe az MKE 2023. március 29-i konferenciáján:

A könyvtárak közösségi és humanitárius szerepvállalása a háború idején ‒ különös tekintettel a nemzeti könyvtár tevékenységére.

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Nagy Zoltán profilképe
    Gerencsér Judit profilképe
    Oros Sándor profilképe
    Admin profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe