Füzéki István-emlékérem átadása – 2019. október 25.

Tisztelt Kollégák!

 

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete együttműködő partnereivel, az Országos Széchényi Könyvtárral, a Könyvtári Intézettel és a Központi Statisztikai Hivatal Könyvtárával 2019. október 25-én pénteken délután 14.00-kor ünnepi megemlékezést tartott az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseinek tiszteletére. Az ünnepségen került sor a Füzéki István-emlékérem díj átadása is.

 

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete által működtetett díjat Dr. Füzéki Bálint, Füzéki István testvére 2002-ben abból a célból alapította, hogy ezzel emléket állítson

  • mindazon könyvtárosok tiszteletére, akik részt vettek az 1956-os forradalomban és szabadságharcban, valamint
  • Füzéki István (1934–1956) tiszteletére, aki 1956-ban a Központi Statisztikai Hivatal Könyvtár és Dokumentációs Szolgálat könyvtárosa volt, s aki hősi halált halt az egyetemi nemzetőrség harcosaként.

 

Az alapító Dr. Füzéki Bálintnak azonban nemcsak ezek voltak a céljai. Szerette volna, ha a díjjal a testvére által olyannyira szeretett, s tragikusan rövid ideig művel könyvtáros szakma legkiválóbbjai is évről évre elismerést kapnának. Ennek az elismerésnek a megtestesítője a Füzéki István-emlékérem díj.

 

A Füzéki István-emlékérem díj 2019. évi kitüntetettje Balogh Mihály, az OPKM nyugalmazott főigazgatója.

Az ünnepségen Szakmári Klára laudált.

 

A program hivatalos meghívója.

 

Képek az eseményről:

Gerencsér Judit

az MKE főtitkára

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Gerencsér Judit profilképe
    Oros Sándor profilképe
    Nagy Zoltán profilképe
    Admin profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe