A programozás hete az Európai Parlamentben

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete képviseletében Barátné Hajdu Ágnes elnök asszony vett részt a 2017. október 17-18 között megtartott Generation Code: born at the library címmel szervezett interaktív kiállításon az Európai Parlamentben. Public Libraries 2020 program az Európai Unió Kódolás hete (2017.október 7–22.) programsorozat keretében ismételten a közkönyvtárak fontosságára és a könyvtáros egyesületek szerepére kívánta felhívni a figyelmet. Az idei téma a Smart Cities, Smart Citizens, Smart Libraries volt.

Az eseményen az IFLA, az Eblida és Európai Unió tagországainak könyvtáros egyesületei képviseltették magukat a legmagasabb szinten. Az alkalom a számítástechnika, a robotika, valamint a közkönyvtárak oktatásban betöltött szerepének megvilágítása mellett alkalmat adott az egyesületeknek az EP képviselőikkel való találkozásra. A Meet & Greet során Barátné Hajdu Ágnes megbeszélést folytatott Erdős Norbert, valamint dr.Kósa Ádám képviselőkkel a digitális kor könyvtári válaszairól, a fogyatékkal élők könyvtári ellátásáról és az aktuális szakmapolitikai kérdésekről.

Az alapítvány munkatársai erre az alkalomra készítették el a legújabb infografikájukat az EU országok közkönyvtárak adataival:

http://www.publiclibraries2020.eu/content/country-factsheets

http://www.publiclibraries2020.eu/sites/default/files/atoms/files/Hungary%202017.pdf

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Nagy Zoltán profilképe
    Gerencsér Judit profilképe
    Oros Sándor profilképe
    Admin profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe