Felhívás vándorgyűléstörténeti kiállítás összeállításához

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete vándorgyűlés sorozata 2018-ban 50. vándorgyűlését tartja Keszthelyen. Az első Vándorgyűlésre 1969-ben, Tatán került sor.

Azért, hogy ezt a nagyszerű jubileumot emlékezetessé tegyük, az MKE elnöksége felhívással fordul az MKE területi és szakterületi, valamint társult szervezeteihez, hogy a jubileum kapcsán segítsenek anyagot gyűjteni a keszthelyi vándorgyűlésen megszervezendő Vándorgyűléstörténeti kiállítás összeállításához. Elképzelésünk szerint tárgyakat, fényképeket, nyomtatott anyagokat állítanánk ki.

Kérjük, hogy az anyagot felajánlók készítsenek egy pontos listát a kiállítás céljára felajánlott dokumentumaikról. A kiállítás szervezői a listáról válogatva határozzák meg, hogy mely dokumentumot kérnék el a kiállításhoz.

A felajánlott és kiválasztott dokumentumokat június közepéig kell majd eljuttatnunk Keszthelyre.

Javasoljuk, hogy az átadásra kerülő dokumentumokon – amennyiben lehetséges – kerüljön rögzítésre a tulajdonos neve, elérhetősége, a tárgyhoz kapcsolódó, felajánló által ismert információs tartalom, pl. egy fotó hol készült, kit, mit ábrázol.

A kiállítást a vándorgyűlés végén bontjuk, a kölcsönadott dokumentumokat, tárgyakat a felajánlók csütörtökön este vehetik át és hazavihetik.

Kérjük, hogy szervezeteket, hogy segítsenek méltó módon megünnepelni az 50. évfordulót és kezdjék el népszerűsíteni a felhívást a tagság körében, hogy körülbelül február végéig képünk legyen a kiállítás lehetséges helyigényéről. A szervezés zökkenőmentes lebonyolítása érdekében kérem 2017. november 15-ig jelezzék az MKE Titkárságon a kapcsolattartó nevét, e-mail címét, skype nevét és telefonszámát, hogy láthassuk, hogy kikkel együttműködve tudjuk megvalósítani a kiállítást és tudjuk velük egyeztetni a részleteket.

2017. október 23.

Barátné dr. Hajdu Ágnes
a Magyar Könyvtárosok Egyesülete elnöke

A felhívás teljes szövege pdf-ben

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..

  • Ki van jelen?

    Jelenleg egy felhasználó sincs bejelentkezve
  • Legutóbbi aktív tagok

    Admin profilképe
    Gerencsér Judit profilképe
    Oros Sándor profilképe
    Nagy Zoltán profilképe
    Tolnai György profilképe
    Buzai Csaba profilképe
    zondaz profilképe
    Vajda Henrik profilképe